t: +30 22950.31161-3 | e: info@amfiareio.gr
  • Home
  • Εξοπλισμός

Εξοπλισμός

Ο τελευταίας τεχνολογίας ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός του Νέου Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης «Αμφιάρειον Υγείας Α.Ε.» θα είναι η βασική αρχή για την σπουδαιότητα της προσφοράς του Κέντρου μας στην «εξειδικευμένη» κάλυψη και νοσηλεία όλων των τύπων των περιστατικών.


Ισοκινητικό Δυναμόμετρο System 4Pro

Ισοκινητικό Δυναμόμετρο System 4ProΗ Biodex αναπτύσσει την τεχνολογία για την προώθηση της προόδου των ασθενών εξετάζοντας τον αδύνατο ή την ανεπαρκή ισορροπία. Η τεχνολογία αποκατάστασης για να διευθύνει τη νευρομυϊκή αξιολόγηση, τη θεραπευτική άσκηση, την κατάρτιση βηματισμού και τη σειρά των δυσκολιών κινήσεων στους ασθενείς που πάσχουν από τα Εγκεφαλικά, την ασθένεια Parkinson, το τραυματικό νωτιαίο μυελό και τον τραυματισμό εγκεφάλου, ορθοπεδικούς και προθαλαμιαίους.

Σχεδόν 25 έτη έχουν περάσει από όταν η Biodex παρουσίασε το παγκόσμιο πρώτο πολύ-τροπικό (πολλαπλών αρθρώσεων) αυτοματοποιημένο ρομποτικό δυναμόμετρο. Αυτό το γεγονός και τα επόμενα «πρώτα» έχουν κάνει το δυναμόμετρο της Biodex την επιλογή στις πιο διακεκριμένες κλινικές και ερευνητικές εγκαταστάσεις σε όλο τον κόσμο.

Ο Αθλητισμός και η Ορθοπεδική Ιατρική, η παιδιατρική, η Νευρό-Αποκατάσταση, η ιατρική ενηλίκων, η βιομηχανική ιατρική, και οι ερευνητές εξαρτώνται από το Biodex για να παρέχουν ακριβή, αντικειμενικά στοιχεία.

Αντικειμενικά δεδομένα που παρέχουν την καλύτερη αποτελέσματα για τους ασθενείς τους… αντικειμενικά δεδομένα τα οποία υποστηρίζουν την έρευνά τους…. Αντικειμενικά δεδομένα τα οποία κάνουν να ξεχωρίζουν οι εγκαταστάσεις τους από τα υπόλοιπα.

Σύστημα Ισορροπίας Balance SD

Σύστημα Ισορροπίας Balance SDΤο σύστημα ισορροπίας SD της Biodex έχει σχεδιαστεί για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του καθενός που κοιτάζει για να βελτιώσει την ισορροπία, να αυξήσει την ευκινησία, να αναπτύξει τον τόνο μυών και να μεταχειριστεί μια ευρεία ποικιλία των παθολογιών. Είναι επίσης ένα άριστο εργαλείο στον αυξανόμενο τομέα της πρόληψης πτώσης. Κάθε σύστημα ισορροπίας Biodex στέλνεται με ένα σημαντικό πρόγραμμα διαλογής και βελτίωσης κινδύνου πτώσης για να ενισχυθεί ο νοσοκομειακός γιατρός και να αρχίσει ένα πρόγραμμα πρόληψης πτώσης.

Με δυνατότητα πέντε πρωτόκολλων αξιολόγησης, έξι τρόποι εκπαίδευσης και διαισθητική λειτουργία «οθονών επαφής», το σύστημα ισορροπίας SD επιτρέπει την αξιολόγηση και εκπαίδευση και με τα στατικά και με τα δυναμικά σχήματα. Εξαιρετικά ευπροσάρμοστο, είναι το μόνο σύστημα που επιτρέπει γρήγορα, ακριβή αξιολόγηση κινδύνου πτώσης και βελτίωση για τους μεγαλύτερους ενηλίκους συν την κλειστή-αλυσίδα, την βάρος-φέρουσα αξιολόγηση και εκπαίδευση για τους ασθενείς κάτω άκρων.

Χρησιμοποιώντας αυτήν την μοναδική συσκευή, οι νοσοκομειακοί γιατροί μπορούν να αξιολογήσουν το νευρομυϊκό έλεγχο με την ποσολόγηση της δυνατότητας να διατηρήσουν τη δυναμική σταθερότητα δίπλευρη ή μονόπλευρη στάση σε μια στατική ή ασταθή επιφάνεια.

Κρυοθάλαμος -100, 1600 & -1100 Κελσίου

Κρυοθάλαμος -100, 1600 & -1100 ΚελσίουΣτο icelab δεν θα βρείτε ένα πρόσθετο κλίμα - ένα που θα βρίσκεται ούτε στη γη ούτε μέσα στο διάστημα. Μπορείτε να παραμείνετε σε -110°C από το ένα έως τρία λεπτά. Αυτό είναι δυνατό επειδή σε αυτήν την θερμοκρασία ο αέρας δεν περιέχει πλέον την υγρασία και δεν υπάρχει κανένα ρεύμα αέρα. Δεν αντιλαμβάνεστε το κρύο τόσο

ακραίο όσο είναι. Υπάρχει κάτι περισσότερο: σε -110°C ο όγκος αέρα συρρικνώνεται κατά 45% έναντι της θερμοκρασίας δωματίου. Αυτό σημαίνει ότι εισπνέετε σχεδόν δύο φορές το ποσό οξυγόνου ανά αναπνοή. Οι δύο προθάλαμοι μέσω των οποίων περνάτε χωρίς παύση σταθεροποιούν τη θερμοκρασία και αποτρέπουν το σχηματισμό της βαριάς ομίχλης στην κύρια αίθουσα.

Ο χρόνος που μένετε στο icelab είναι μια μοναδική εμπειρία, που σας εκπλήσσει με το αυθόρμητο κύμα της ευημερίας που δημιουργείται. Τα θετικά αποτελέσματα του icelab το κλίμα στην υγεία και η απόδοση του έχουν αποτελέσει το αντικείμενο πολυάριθμου επιστημονικού που το μελετά και έχει τεκμηριωθεί πλήρως κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 20 ετών. Η τεχνολογία για τη διαδικασία αναπτύχθηκε στη Γερμανία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και τελειοποιείται στο νέο προϊόν υψηλής τεχνολογίας icelab.

Ρομποτικό Σύστημα Lokomat Pro

Ρομποτικό Σύστημα Lokomat ProΤο Lokomat της Hocoma είναι μια οδηγούμενη όρθωση βηματισμού που αυτοματοποιεί τη θεραπεία βηματισμού επάνω σε ένα διάδρομο και βελτιώνει την αποδοτικότητα της εκπαίδευσης επάνω στο διάδρομο. Το Lokomat βελτιώνει την έκβαση θεραπείας με την παροχή ιδιαίτερα εντατικής, η εξατομικευμένης εκπαίδευσης σε ένα κινητήριο περιβάλλον της σταθεράς ανατροφοδότησης. Ο αρχικός στόχος της Hocoma είναι η βελτίωση της θεραπείας των νευρολογικών ασθενών. Μαζί με τις κορυφαίες κλινικές και τους επιστήμονες, αναπτύσσουμε τα συστήματα αποκατάστασης για να αυξήσουμε την επιτυχία θεραπείας και για να υποστηρίξουμε τους παθολόγους και τους θεραπευτές στην καθημερινή εργασία τους. Ο ασθενής με τις απαιτήσεις θεραπείας του στέκεται με αυτόν τον τρόπο στο κέντρο. Η θεραπεία Lokomat είναι βασισμένη στα πιο πρόσφατα συμπεράσματα στην κινητική εκπαίδευση για τους νευρολογικούς ασθενείς. Είναι γνωστό ότι μια νέα κίνηση, ή μια ποιοτική βελτίωση σε μια υπάρχουσα κίνηση μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω ενός πολύ μεγάλου αριθμού των επαναλήψεων εκείνης της κίνησης. Αυτές οι κινήσεις, από τη μεριά τους, πρέπει να αντιπροσωπεύσουν την πραγματική κίνηση που μαθαίνεται όσο το δυνατόν ακριβέστερα.

Με την υποστήριξη του συστήματος Lokomat, οι ασθενείς μπορούν να επανάμάθουν τις μετακινήσεις περπατήματος μέσω της χρήσης και των δύο θεραπευτικών μεθόδων (επανάληψη και προσανατολισμένη προς το έργο εκπαίδευση). Αυτή η προσανατολισμένη προς το έργο μορφή θεραπείας έχει καθιερωθεί στην αποκατάσταση ενός ευρέος φάσματος των νευρομυϊκών ασθενειών.

Σύστημα Άνω Άκρων Armeo Spring

Σύστημα Άνω Άκρων Armeo Spring Στη Νεύρο-αποκατάσταση, η θεραπεία βραχιόνων χρησιμοποιείται κυρίως για τους ασθενείς με την παράλυση των άνω άκρων, οι οποίες προκύπτουν από τα τραύματα στο κεντρικό νευρικό σύστημα (π.χ. μετά από ένα εγκεφαλικό). Ο αρχικός στόχος των σύγχρονων θεραπευτικών εννοιών είναι να διατηρηθούν και να αποκατασταθούν οι κινητικές δεξιότητες του επηρεασμένου βραχίονα. Παρόμοια με την αποκατάσταση βηματισμού, η βιολογική βάση της αποκατάστασης των κινητικών δεξιοτήτων είναι νευρική πλαστικότητα  δηλ. η δυνατότητα του εγκεφάλου να προσαρμοστεί στους αλλαγμένους όρους με την αναδιοργάνωση (π.χ. με την οικοδόμηση των νέων συνάψεων και τη διευκόλυνση των κατασταλμένων νευρικών δικτύων). Τα πιο πρόσφατα κλινικά συμπεράσματα δείχνουν ότι οι θεραπευτικές μέθοδοι που είναι βασισμένες στην ενεργή, μεγάλης έντασης, εκπαιδευτική συγκεκριμένου-έργου κίνησης είναι ανώτερες από τις παραδοσιακές μεθόδους.

Η έννοια της θεραπείας του Armeo υποστηρίζει τη λειτουργική, συγκεκριμένου-έργου αυτό-κατευθυνόμενη και εντατική θεραπεία μετακίνησης σε ένα παρακινούμενο και εμπνευσμένο περιβάλλον. Με την παροχή της υποστήριξης για το επηρεασμένο μπράτσο και το χέρι, όλα τα προϊόντα μέσα στην έννοια θεραπείας Armeo επιτρέπουν στους ασθενείς να ανακτήσουν και να βελτιώσουν τον κινητήριο έλεγχο τους.

Ρομποτικό Σύστημα Erigo

Ρομποτικό Σύστημα Erigo Τα τελευταία συμπεράσματα στη νευρολογία δείχνουν ότι οι νευρολογικοί ασθενείς πρέπει να κινητοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν μετά από το εγκεφαλικό, τον τραυματικό τραυματισμό εγκεφάλου, και την παραπληγία. Η κινητοποίηση αναφέρεται στη σταθεροποίηση της κυκλοφορίας αίματος του ασθενή μέσω της φυσιοθεραπείας (ασκήσεις των άνω  και κάτω άκρων που ασκούν ολόκληρη το εύρος κίνησης) και του κρεβατιού-κλίσης (Tilt Table) εκπαίδευσης έτσι ώστε να μπορεί ο ή η ασθενής ήδη να καθίσει σε μια αναπηρική καρέκλα ή ακόμα και να σταθεί αβοήθητος. Το Erigo συνδυάζει τρείς  πρότυπες θεραπείες -  καθετοποίηση, κίνηση, και συμπεριφορά - βάρους σε ένα κομμάτι  θεραπευτικού εξοπλισμού. Αρχικά, ο ασθενής είναι καθετοποιημένος. Συγχρόνως, τα πόδια του/της κινούνται σε όλη το εύρος της κίνησής του, και το βάρος εφαρμόζεται δυναμικά και ανυψώνεται. Αυτό επιτρέπει στον ασθενή  να πραγματοποιήσει μια εντατική περίοδο άσκησης κατά τη διάρκεια των αρχικών σταδίων του προγράμματος αποκατάστασης.

Πισίνα Αποκατάστασης με 3 επίπεδα 0, 90/1, 20/1, 80 Βάθος

Πισίνα Αποκατάστασης με 3 επίπεδα 0, 90/1, 20/1, 80 ΒάθοςΕίναι ένα γνωστό γεγονός στον ιατρικό κόσμο ότι η καθοδηγημένη θεραπεία κίνησης μέσα νερό και τη πισίνα έχει γενικά άριστα αποτελέσματα για την ανάκτηση και την αποκατάσταση.

Προφανώς, τα συστήματα πρέπει να σχεδιαστούν επιδέξια, να προγραμματιστούν και να δημιουργηθούν και πρέπει να προσαρμοστούν στις νομικές απαιτήσεις της αποκατάστασης.

Πρέπει να είναι καινοτόμες, όμως αξιόπιστες και να προσφέρουν τις ειδικές λύσεις για να ικανοποιήσουν συνολικά μια πελατεία με τις πρόσθετες ανάγκες. Η μακροχρόνια εμπειρία της Astral Pool και η μεγάλη ειδίκευσή μας στον τομέα έχουν κάνει μια επιχείρηση που ακολουθεί στη δημιουργία των συστημάτων Πισίνας για τα κέντρα αποκατάστασης.


Είσοδος Αμφιάρειου Υγείας
Υποδοχή Αμφιάρειου Υγείας
Είσοδος Αμφιάρειου Υγείας
Εσωτερικό Αμφιάρειου Υγείας