t: +30 22950.31161-3 | e: info@amfiareio.gr
  • Home
  • Εγκαταστάσεις

Οι εγκαταστάσεις του Νέου Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Αμφιάρειον Υγείας Α.Ε.»  αποτελούνται από:

–       Τμήμα Υποδοχής (Reception)

Υποδοχή ασθενών και κατανομή τους ανάλογα με τις ανάγκες των π.χ. εσωτερικός ασθενής, ιατρική εξέταση, εξωτερικός ασθενής, αξιολόγηση ασθενούς ή θεραπεία κλπ.

–       Γραφεία Ιατρών και Εξωτερικά Ιατρεία

Εδώ περιλαμβάνονται όλα τα γραφεία των Ιατρικών Ειδικοτήτων π.χ. Παθολογία, Ορθοπεδικός, Νευρολόγος, Φυσίατρος κλπ.

–       Νοσηλευτικές πτέρυγες Α – Β  – Γ

Οι πτέρυγες της εσωτερικής διαμονής των ασθενών χωρίζονται σε τρείς (3)  πτέρυγες  Α Φυσιατρική ,  Β Φυσιατρική και Γ Φυσιατρική πτέρυγα. Η πτέρυγα αυτή είναι V.I.P.

–       Τμήμα Ορθοπεδικής και Νευρολογίας

Θα συντονίζει σε συνεργασία με τα υπόλοιπα τμήματα, σε καθημερινή βάση τα προγράμματα αποκατάστασης των ατόμων με αναπηρία αλλά και ασθενών με παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος.

Θα πραγματοποιεί τακτικά εξωτερικά ιατρεία χρόνιων ορθοπεδικών παθήσεων, γενικής ορθοπεδικής, αθλητικών κακώσεων, οστεοπόρωσης σε συνεργασία με το φυσιοθεραπευτικό τμήμα, Ιατρείο πλήρους αξιολόγησης μυϊκής ισχύος αθλητών/τριών με το Ισοκινητικό Δυναμόμετρο Biodex,  Σύστημα Ισορροπίας Biodex, Εργοσπιρομετρικό σύστημα, και Σύστημα πελματογράφου.

Θα υπάρχει δυνατότητα άμεσης πρωτοβάθμιας αντιμετώπισης οξέων κακώσεων του μυοσκελετικού συστήματος.

–       Τμήμα Φυσικοθεραπείας

Θα παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες αξιολόγησης και αποκατάστασης σε άτομα με μυοσκελετικές, νευρολογικές, ρευματολογικές παθήσεις και αθλητικές κακώσεις με εξειδικευμένα και πρωτοποριακά συστήματα όπως Lokomat Pro, Erigo, Armeo Spring, και τελευταίας τεχνολογίας συστήματα μηχανοθεραπείας & κινησιοθεραπείας

Θα υπάρχει εξειδικευμένο τμήμα για την αντιμετώπιση κινητικών προβλημάτων παιδιών με νευροεξελικτικές διαταραχές.

–       Τμήμα Ρομποτικής Αποκατάστασης

Θα παρέχει υπηρεσίες αποκατάστασης μέσω της πλέον εξελιγμένης και αναπτυσσόμενης Ρομποτικής τεχνολογίας από εξειδικευμένους στο αντικείμενο φυσικοθεραπευτές μέσω των συστημάτων Lokomat Pro (κάτω άκρων), Erigo (άμεσης κινητοποίησης) & Armeo Spring (Άνω Άκρων). Τα συστήματα αυτά είναι ότι τελειότερο έχει να επιδειχθεί στον τομέα της Ρομποτικής Αποκατάστασης Παγκοσμίως.

–       Τμήμα Υδροθεραπείας

Θα παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες υδροθεραπευτικής αποκατάστασης από εξειδικευμένους υδροθεραπευτές που με την καθοδήγηση των ιατρών θα εφαρμόζουν προγράμματα αποκατάστασης σε πισίνα η οποία διαθέτει συστήματα αντίθετης ροής κολύμβησης, παράθυρα παρατήρησης και επίβλεψης, γερανό εισόδου και εξόδου του ασθενούς  με κινησιακές δυσκολίες.

–       Τμήμα Κρυοθαλάμου

Θα παρέχει υπηρεσίες ολόσωμης Κρυοθεραπείας στους κεντρικούς Θαλάμους Ψύξεως όπου το κρύο λειτουργεί έντονα σε όλο το σώμα. Όταν κάποιος εισέρχεται στο θάλαμο φορά ενδυμασία μπάνιου, προστασία αυτιών και στόματος, γάντια και παπούτσια. Στους δύο προθάλαμους η θερμοκρασία ελέγχεται στους -10 και  – 60 βαθμούς C. Έχει βρεθεί ότι το καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται από το σοκ  όπως θερμοκρασιακή αφαίρεση  στους -110 και –1200C.  Συνεπώς στον Θάλαμο ψύξεως επιτυγχάνεται μία θερμοκρασία περιβάλλοντος κατά προσέγγιση -1100C. Οι ασθενείς παραμένουν στον Κεντρικό θάλαμο 3 λεπτά εξαρτώμενο από την κρίση του θεραπευτή. Η δραστικότητα της θεραπείας διαρκεί για πάνω από 3 ώρες.

–       Τμήμα Κάρδιο – Αναπνευστικής Αποκατάστασης

Εδώ εφαρμόζονται μετεγχειρητικά προγράμματα αποκατάστασης καρδιακών ασθενών με την πλήρη και εξειδικευμένη επίβλεψη των καρδιολόγων και φυσικοθεραπευτών μέσω του συστήματος Ergowatch το οποίο διαθέτει Κεντρικό έλεγχο μέχρι και 16 κανάλια για την παρακολούθησης ECG και πίεσης αίματος με άριστα κλιμακούμενη διαδικασία λειτουργίας της χρήσης του (π.χ. πρώτα οι τέσσερις σταθμοί έπειτα οι οκτώ και ύστερα οι δεκάξι) ανάλογα με τις ανάγκες. Εργονομική και ενορατική λειτουργία του λογισμικού ελέγχου και παρακολούθησης, Προεπιλεγόμενα προφίλ για την άσκηση των ασθενών, προσαρμοζόμενα στον κάθε ασθενή, ακόμη και κατά την διάρκεια της άσκησης και πλήθος ρυθμίσεων και εφαρμογών.

–       Τμήμα Εργομετρικό

Εδώ θα γίνεται η αξιολόγηση της μυϊκής ισχύος Ισοκινητικά με το τελευταίου τύπου τέταρτης γενιάς Ισοκινητικό σύστημα της Biodex Medical Systems – 4 Pro , της Ισορροπίας, της πελματογραφίας και της Εργοσπιρομετρίας και επιπλέον με την συνεργασία και της αιματολογικής ανάλυσης μέσω του Ακτινοδιαγνωστικού Κέντρου μας «Αρωγή».

–       Τμήμα Εργοθεραπείας

Εδώ θα εφαρμόζονται προγράμματα αυτοεξυπηρέτησης ασθενών, (ένδυση, υπόδηση), δραστηριοτήτων καθημερινής ζωής (σίτιση, προσωπική υγιεινή, καθαριότητα, οικιακές δραστηριότητες), μετακίνησης – μεταφοράς – βάδισης. θα χρησιμοποιούνται ειδικά βοηθήματα καθημερινής ζωής για όλα τα προγράμματα.

–       Τμήμα Λογοθεραπείας

Θα πραγματοποιείται: Αξιολόγηση της ανθρώπινης επικοινωνίας (φωνή, ομιλία, λόγου – προφορικού και γραπτού).

–       Τμήμα Νοσηλευτικής Υπηρεσίας

Θα είναι υπεύθυνο για τη νοσηλεία των ασθενών, τον προγραμματισμό των ραντεβού και σε συνεργασία με τον ιατρό για την αντιμετώπιση των χρόνιων και επειγόντων περιστατικών.

Ψυχολογική υποστήριξη – Συμβουλευτική Ψυχολογική Υποστήριξη

Ατόμων με χρόνια ασθένεια ή/και αναπηρία

Μελών της οικογένειας των ασθενών

Γονέων παιδιών με ειδικές ανάγκες, δυσκολίες στο λόγο, προβλήματα συμπεριφοράς

Συνεργασία με τη θεραπευτική ομάδα για το σχεδιασμό θεραπειών που θα καλύπτουν τόσο τις σωματικές όσο και τις ψυχολογικές ανάγκες του ασθενούς

Διάγνωση, σύμφωνα με τα συμπτώματα που παρατηρούνται.

Κατάρτιση εξατομικευμένου προγράμματος για κάθε άτομο.

Πρόληψη και εφαρμογή θεραπευτικών μεθόδων

–       Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας

Διεξαγωγή κοινωνικής έρευνας.

Εκπαίδευση της οικογένειας για την συμμετοχή της στην αντιμετώπιση των εξειδικευμένων αναγκών φροντίδας των μελών της που το έχουν ανάγκη

Ενημέρωση των οικογενειών τους σε θέματα που αφορούν δικαιώματα, παροχές κ.α.

Συνεργασία με φορείς – αξιοποίηση των μέσων της κοινότητας.

Είσοδος Αμφιάρειου Υγείας
Υποδοχή Αμφιάρειου Υγείας
Είσοδος Αμφιάρειου Υγείας
Εσωτερικό Αμφιάρειου Υγείας